Naša škola

Dobrodošli na web stranicu privatne osnovne škole ˝Linea˝.

Željeli bismo Vam ovim putem pružiti sve potrebne informacije o našoj školi te Vam približiti naše djelovanje. Nakon 10 godina iskustva u srednjoškolskom i obrazovanju odraslih odlučili smo da je vrijeme pokrenuti osnovnu školu kako bismo i najmlađima pružili kvalitetno obrazovanje uz korištenje interaktivnih metoda koje potiču razvoj vještina.

Privatna osnovna škola ˝Linea˝ moderno je opremljena škola te je prilagođena današnjim potrebama učenika s težnjom pobuđivanja zanimanja i motivacije. Naša učionice nisu klasične, podijeljene su u dio za nastavu (predavanja, prezentacije) te dio za igru i opuštanje u kojem učenici igraju igre, gledaju dokumentarne filmove te se relaksiraju nakon nastave. Nastava se ne provodi samo u učionici već i u školskom dvorištu gdje učenici borave svakodnevno. Dan u našoj školi koncipiran je kao spoj aktivnog učenja kroz predavanja, prezentacije i projektnu nastavu; igre i opuštanja.

Cilj nam je poticati razvoj svakog učenika te prepoznati njihove potencijale i pomoći im u razvijanju istih. Škola prati nacionalni kurikulum, a ono što nas razlikuje od drugih škola jesu metode rada. Željeli bismo u radu iskoristit najbolje što nudi tradicionalno obrazovanje te povezati i upotpuniti rad najboljim metodama iz alternativnih pedagogija kao što su na primjer waldorfska ili montessori pedagogija.

Posebnost naše škole su razredni odjeli koji broje maksimalno 12 učenika što jamči individualni pristup učenju i radu.  Naši nastavnici posvećeni su svom pozivu kako bi učenicima pružili prvorazredno obrazovanje, ali i potaknuli pozitivne promjene u njihovim životima.  

UPOZNAJTE NAS

Darja Savković, učiteljica

Rođena sam i odrasla u Osijeku gdje sam i završila Isusovačku gimnaziju s pravom javnosti. Tijekom djetinjstva pjevala sam u zboru te se rekreativno bavila gimnastikom.

Nakon završene gimnazije, ljubav prema djeci i poučavanju nagnala me da upišem Fakultet za odgojno obrazovne znanosti u Osijeku. Stručno osposobljavanje za učitelja razredne nastave obavljala sam u osnovnoj školi ˝Augusta Šenoe˝, nakon čega sam obavljala poslove učitelja razredne nastave  u Osijeku. Tijekom ljetnih sezona vodila sam kreativne radionice djeci predškolske i školske dobi.

Sudjelovanje u projektu Europske unije (EVS, ERASMUS) u Češkoj omogućilo mi je stjecanje vještina iz područja Montessori pedagogije koje rado primjenjujem u različitim područjima odgoja i obrazovanja.

Uživam u sviranju gitare. Svoju kreativnost najradije izražavam crtajući. Volim glazbu i ples stoga sam i upisala početni tečaj salse i bachte.

Ana Bubalo Tikvan, ravnateljica

Rođena sam i odrasla u Zagrebu. Nakon završenog studija pedagogije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu dobila sam priliku svoje znanje upotrijebiti u radu sa djecom, ali i odraslim polaznicima. Upravo to radno, a i životno iskustvo nagnalo me da završim postdiplomski studij marketinga neprofitnih organizacija na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu nakon kojeg sam odlučila da je vrijeme za nove poslovne izazove te sam otvorila vlastito Učilište u Sesvetama koje uspješno posluje već 10 godina.

Kroz višegodišnji rad sa odraslima i djecom uočila sam sve prednosti i mane obrazovnog sustava koje sam željela promijeniti. Jedino logično rješenje mi se činilo kretanje od primarnog obrazovanja otvaranjem privatne osnovne škole. Ove godine ishodili smo sve dozvole za rad te s oduševljenjem očekujemo početak nove školske godine!

Vlatka Djaković, voditeljica

Ja sam Vlatka. Rođena sam u Zagrebu gdje sam provela bezbrižno djetinjstvo igrajući se na livadi Baywatcaha, Eurosonga, pošte, dućana i svih igara koje je dječja mašta mogla smisliti. Kao mala djevojčica silno sam željela postati časna koja je ujedno i operna pjevačica, no nakon saznanja da se časne ne udaju odustala sam od te ˝karijere˝.

Oduvijek mi je najdraža igra bila ˝škola˝ gdje sam svojim igračkama glumila strogu, ali pravednu učiteljicu. Nakon završene XVI jezične gimnazije, slijedeći svoje dječačke snove, logičan nastavak školovanja bilo je upisivanje Filozofskog fakulteta. Završila sam talijanski i poljski jezik i stekla zvanje profesora.

Nakon rada u školama stranih jezika ukazala mi se prilika zaposlenja u Učilištu Sesvete, gdje od 2015. godine obavljam poslove voditeljice obrazovanja. Sada je došlo vrijeme za nove poslovne izazove te s nestrpljenjem očekujem početak rada privatne osnovne škole!

Željka Mazzi – stručna suradnica, osnivačica udruge Iskra

Po struci magistra socijalnog rada, Željka je predsjednica i jedna od osnivačica Udruge Iskra - centar za edukaciju i savjetovanje.  Ima bogato radno iskustvo u civilnom sektoru i psihosocijalnom radu s različitim skupinama korisnika –  djeca, obitelj, osobe s invaliditetom, mladi. Rad u civilnom sektoru obilježio je najvećim dijelom Željkin profesionalni put tako da je osnivanje Udruge Iskra 2005. godine bio logičan korak. Iskra – centar za edukaciju i savjetovanje je udruga osnovana s ciljem unapređivanja kvalitete življenja djece, mladih, obitelji i svih ranjivih skupina društva.

Željka se kontinuirano usavršava. Završila je niz edukacija pod stručnim vodstvom domaćih i međunarodnih eksperata. Stekla je certifikat iz Realitetne terapije. Također posjeduje certifikat iz Neurolingvističkog programiranja i mata komunikacije na master razini.  Završila je  edukaciju  za rad  s traumatiziranim osobama, zlostavljanom djecom. Certificirala je primjenu terapije igrom u radu s djecom, te završila niz kraćih edukacija iz područja  psiho pedagoškog i savjetodavnog rada.

Drži  treninge i  vodi seminare, kreira i provodi  projekte iz područja osobnog razvoja. Bavi se individualnim savjetovanjem djece, roditelja, te partnerskim savjetovanjem uspješno primjenjujući znanje i višegodišnje iskustvo. Njeni zadovoljni klijenti su joj inspiracija za daljnji rad  i usavršavanje. Udana je i majka dviju adolescentica. U slobodno vrijeme čita i uzgaja cvijeće.

Jelena Vukas- sportski suradnik, osnivač kluba Mali borci

Jelena se počela baviti taekwondo-om sa 8 godina, a danas se može pohvaliti višestrukim osvojenim državnim prvenstvima, brojnim međunarodnim medaljama, dugogodišnjim statusu reprezentativke, kategorizacijom od strane Hrvatskog olimpijskog odbora kao vrhunska sportašica Hrvatske, nastupima na europskom i svjetskom prvenstvu, a osvajačica je i brončane medalje sa svjetskog juniorskog prvenstva koje se održavalo u Vijetnamu.

Paralelno uz natjecanja, 2011. godine započinje i sa trenerskom karijerom kao trenerica vrtićkoj grupi. Do danas je nastavila sa volonterskim radom u matičnom klubu, a iza sebe ima iskustvo rada sa djecom od 3 godine pa do odraslih natjecatelja- 25 godina.

Uz sport, nakon završene Opće gimnazije završava Agronomski fakultet. Kako je cijeli život tekao kroz sport, paralelno sa fakultetom završava i program osposobljavanja za poslove trenerice taekwondo-a na Sportskom učilištu, a uz diplome vlasnica je svjetske i europske trenerske licence. Mnoga djeca sa kojima je započela poduku još u njihovoj vrtićkoj dobi, danas su uspješni sportaši i školarci, osvajači državnih prvenstava, međunarodnih medalja i reprezentativci.